Düdüklüde Tavuklu Keşkek

Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 paket tavuk göğüsü
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • 1.5 lt su

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı salça

Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle düdüklüye yıkanmış buğdayları ve tavuğu yıkayıp koyuyoruz.
  2. 6 parmak üst su koyuyoruz.
  3. Kaynayana kadar ağzı açık kalsın .
  4. Kaynayınca kapağını kapatalım suda bekletilmediyse buğdaylar 1 saat pişirelim.
  5. Pişen tavuk ve buğdaya haşlanmış nohut koyalım, tahta kaşıkla vura vura dövelim, yeterlice ezilsin.
  6. Tuzunu atalım karıştıralım.
  7. Tabağa keşkeği koyalım ,üzerine tereyağında yaktığımız salçayı gezdirelim afiyet olsunnnn😍😍😍.

Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mini Köfteli Şehriye Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabaklı Kaşık Mama
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Körili Mercimek Çorbası
Fırında Sebze
Havuçlu Kabak Mücver
Ekmeklerinizi Değerlendireceğiniz Sivas Usulü Harika Umaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |