Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)
Sebze Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım soğan
- 1.5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
- Sıvı yağ
- Tuz
Sebze Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yağı, soğanı alıp (soğanın üzerine az tuz dökelim) kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip kavuralım.
- 10dk kadar kavurduktan sonra üzerine biraz sıcak su ekleyelim ve tekrar 10dk kadar karıştıralım.
- Üzerine yıkayıp doğradığımız sebzelerimizi ekleyelim.
- 5/10dk kadar da birlikte kavuralım ve az tuz ekleyelim.
- Son olarak sütünü ve suyunu ek edip kaynamaya bırakalım.
- Tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen zerzevatları blenderdan geçirelim ve 1/2dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
- (tuzunu, baharatlarını ve kıvamını siz istediğiniz biçimde ayarlayabilirsiniz).
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍀.
Sebze Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










