Saten Kurabiye

Saten Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 160 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 25 gram kakao (küçük paket)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 150 gram benmari metodu eritilmiş çikolata

Saten Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı eritelim.
  2. Kuru gereçleri bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Üzerine ılık olan yağı ve yumurtayı ekleyelim.
  4. Malzemeleri yoğurup hamuru oluşturalım.
  5. Ceviz büyüklüğünde toplar haline getirelim. 24 adet çıktı.
  6. Erittiğimiz çikolataya batırıp, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
  7. 165 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.

Saten Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sorgum Un İle Glutensiz Bazlama
10 Numara 12 Yıldız Fırında Karnıbahar Graten
Ev Yapımı Tavuk Nugget Tarifi
Lor Dolması (Erzurum Usulü)
Domates Çorbası
Ev Yapımı Limonata
Hdabla | © 2024 |