Saten Kurabiye

Saten Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 160 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 25 gram kakao (küçük paket)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 150 gram benmari metodu eritilmiş çikolata
Saten Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı eritelim.
- Kuru gereçleri bir kaba alıp karıştıralım.
- Üzerine ılık olan yağı ve yumurtayı ekleyelim.
- Malzemeleri yoğurup hamuru oluşturalım.
- Ceviz büyüklüğünde toplar haline getirelim. 24 adet çıktı.
- Erittiğimiz çikolataya batırıp, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
- 165 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.
Saten Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



