Saten Kurabiye

Saten Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram eritilmiş margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kontrollü bir formda ekliyoruz)
Üzeri için;
- 1 kase bermari metodu eritilmiş çikolata
Saten Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 100 gram margarini ocakta eritiyoruz, erittiğimiz margarini kaba alarak bir yumurtayı ve bir su bardağı pudra şekerini ekleyerek karıştırıyoruz.
- Üzerinde ikiye ve kaşığı kakaolu ekleyerek hafif katı bir kıvam elde ediyoruz.
- Bir paket vanilya ekledikten sonra iki su bardağı unu ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz .
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlak hamurlarımızı eritmiş olduğumuz bermari yöntemi çikolataya üst kısmını batırarak tepsiye koyuyoruz .
- 13 ile 15 dakika fırın sıcaklığına nazaran evvelden ısıtılmış ya da sonradan 160° sıcaklıkta pişiriyoruz deyeceklere afiyet olsun.
Saten Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




