Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 bardak süt
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Un
İçi için;
- Ceviz
Açmak için;
- Mısır nişastası
Üzeri için;
- 1 bardak sıvı yağ
Şerbeti için;
- 4 bardak şeker
- 4 bardak su
- Bir dilim limon
Sarma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz, bütün gereçleri karıştırıp yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Sert olmasın ve yarım saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra şerbetimizi hazırlayıp ateşe alıyoruz kısık ateşte yarım saat kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Cevizilerimizi de robottan geçirip hazırlıyoruz ve gelelim hamura hamurumuzu 4 yada 5 bezeye ayırıyoruz ve teker teker açmaya başlıyoruz nişastayla açıyoruz.
- Alabildiğiniz kadar ince ve büyük olsun açtığımız bezeyi bıçakla kare kare kesip içine ceviz serpiyoruz.
- Bir şiş yahut ince bir şeyle sarıp büzüştürüyoruz, tepsiye tek tek diziyoruz.
- Diğer bezeleri de birebir formda yapıyoruz ve tam bir tepsi çıkacaktır, hepsi bittiğinde 1 bardak sıvı yağ sarmanın üzerine güzelce gezdiriyoruz ve daha sonra fırına atıyoruz.
- Güzel kızarmalı ve piştikten sonra tatlının birinci sıcağı gidince soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz, şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz 😊.
Sarma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






