Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Un

İçi için;

  • Ceviz

Açmak için;

  • Mısır nişastası

Üzeri için;

  • 1 bardak sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 4 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • Bir dilim limon

Sarma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz, bütün gereçleri karıştırıp yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Sert olmasın ve yarım saat dinlendiriyoruz.
  2. Daha sonra şerbetimizi hazırlayıp ateşe alıyoruz kısık ateşte yarım saat kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Cevizilerimizi de robottan geçirip hazırlıyoruz ve gelelim hamura hamurumuzu 4 yada 5 bezeye ayırıyoruz ve teker teker açmaya başlıyoruz nişastayla açıyoruz.
  4. Alabildiğiniz kadar ince ve büyük olsun açtığımız bezeyi bıçakla kare kare kesip içine ceviz serpiyoruz.
  5. Bir şiş yahut ince bir şeyle sarıp büzüştürüyoruz, tepsiye tek tek diziyoruz.
  6. Diğer bezeleri de birebir formda yapıyoruz ve tam bir tepsi çıkacaktır, hepsi bittiğinde 1 bardak sıvı yağ sarmanın üzerine güzelce gezdiriyoruz ve daha sonra fırına atıyoruz.
  7. Güzel kızarmalı ve piştikten sonra tatlının birinci sıcağı gidince soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz, şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz 😊.

Sarma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Fındıklı Kurabiye
Nohut Pizza
2 Yumurta İle Yaş Pasta Tarifi (Videolu)
Erzurum Pastası
Un Helvası (Tam Ölçülü)
Bebek Kavanoz Mama 5+
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet