Sarma İçi ( Çiğ Sarma )

Sarma İçi ( Çiğ Sarma ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 1 adet soğan
  • 2 afet tatlı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşağı salça
  • Tuz
  • Zeytin yağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet limon
  • Zeytin yağı

Sarma İçi ( Çiğ Sarma ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru tencereye koyalım ,üzerine kaynar suyunu ve tuzu ek edelim.
  2. 5 dk bulguru kaynatalım.
  3. 1 yemek kaşığı salça yi ek edip bir taşım kaynatalım ve altını kapatıp 10 dk dinlendirelim.
  4. Sarma içimiz dinlenirken soğanı domatesi biberi dereotu ve maydanozu ince dikelim.
  5. Dinlenen sarma içinin içine doğradığımız materyalleri ek edelim. Limon suyu ve zeytin üretimi da ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Sıcak yenildiği için çabucak tabaklayıp yanına marul haşlanmış asma yaprağı yahut haşlanmış lahana ve hertürlü turşuyla servis yapabilirsiniz. ☺️ afiyet olsun.

Sarma İçi ( Çiğ Sarma ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Tiramisu
Supangle (Orijinal Tarif)
Çikolatalı, Cevizli Kurabiye
Kakuleli Muskatlı İç Pilav
Biber Dolması Tarifi | Tam Kıvamında Ve Nefis!
Hdabla | © 2025 |