Sarma İçi ( Çiğ Sarma )
Sarma İçi ( Çiğ Sarma ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 adet soğan
- 2 afet tatlı biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşağı salça
- Tuz
- Zeytin yağı
- 4 su bardağı su
- 1 adet limon
- Zeytin yağı
Sarma İçi ( Çiğ Sarma ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru tencereye koyalım ,üzerine kaynar suyunu ve tuzu ek edelim.
- 5 dk bulguru kaynatalım.
- 1 yemek kaşığı salça yi ek edip bir taşım kaynatalım ve altını kapatıp 10 dk dinlendirelim.
- Sarma içimiz dinlenirken soğanı domatesi biberi dereotu ve maydanozu ince dikelim.
- Dinlenen sarma içinin içine doğradığımız materyalleri ek edelim. Limon suyu ve zeytin üretimi da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sıcak yenildiği için çabucak tabaklayıp yanına marul haşlanmış asma yaprağı yahut haşlanmış lahana ve hertürlü turşuyla servis yapabilirsiniz. ☺️ afiyet olsun.
Sarma İçi ( Çiğ Sarma ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










