Sarımsaklı Pizza Ekmek

Sarımsaklı Pizza Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un + 5 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı un (mayalandırma için)
- 1 paket kuru maya yahut 20 gram yaş maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
Üzerine:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Dilimlenmiş zeytin
Sarımsaklı Pizza Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce ince doğranmış maydanoz, dereotu, ezilmiş sarımsak ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılır.
- Karıştırma kabına tozşeker, 2 yemek kaşığı un, maya ve ılık suyu koyup düzgünce çırpılır ve ağzı kapatılır maya kabarana kadar (10 dakika civarı)
- Maya hazır olunca un, tuz ve yağı ekleyip, pürüzsüz bir hamur yoğurulur. Hamurun ağzı kapatılır ve bekletilir (hamur iki katına çıkacak şekilde)
- Mayalanma tamamlandığında hamurun havası alınır un serpilmiş tezgahta tepsi büyüklüğünde hamur tepsiye alınır fotoğrafta göründüğü üzere kesilir üzerine zeytinyağlı maydanozlu sos sürülür kaşar peyniri serpilir ve zeytin dizilir.
- 180 derece fırında (önceden ısıtılmamış olacak) pişirilir. Afiyet olsun ☺️
Sarımsaklı Pizza Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









