Sarımsaklı Karnabahar

Sarımsaklı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg karnabahar
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Karabiber
- Nane
- Zerdeçal
- Tuz
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Sarımsaklı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayıkladığımız karnabaharlar yarım saat sirkeli suya alalım süzelim.
- Ardından tenceremize yağ ekleyelim.
- Salça, sarımsak rendesi, domates püresi, baharatları ek edelim kavuralım.
- Üzerine karnabahar ekleyelim kavuralım .
- Tereyağı ekleyip kısık ateşte kapağını kapatalım, orta ara karıştıralım pişmeye bırakalım.
- Yumuşayıncaya kadar su eklemiyoruz ,kendi baharında pişecek servis edelim.
Sarımsaklı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






