Sarımsaklı Japon Ekmeği
Sarımsaklı Japon Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Pişirilen hamur için;
- 1.5 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
Hamur için;
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Yarım su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Sarımsaklı sos için;
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- Çeyrek demek kıyılmış maydanoz
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam kekik
- 1 tutam tuz
- Kaşar peyniri
Sarımsaklı Japon Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bu tanımın başka hamurlardan farkı evvelce pişirilen bir hamurun mayalanan hamura katılmasıdır.
- Bunun için evvel 1. 5 yemek kaşığı un ve yarım su bardağı süt ocakta pişirilir. Katı bir kıvam elde edilir.
- 2 su bardağı un bir kaba konur ve ortası havuz yapılır. Ilık süt maya ve şeker ortaya dökülür bir müddet mayalanması beklenir.
- Sonra pişirdiğimiz hamur, yumurta, tereyağı ve tuz ile hamur yoğurulur.
- Üstü örtülen hamur yarım saat kadar mayalandırılır.
- Bu sırada yağlı kağıda ve folyoya sarılan sarımsak ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı fırında 30 dakika pişirilir.
- Pişen sarımsaklar,maydanoz, tuz, kekik, tereyağı ezilerek sos haline getirilir.
- Mayalanan hamur büyük dikdörtgen biçiminde açılır içine sosun tamamı sürülür ve üzerine kaşar rendelenir.
- Hamur kare kare dilimlenir.
- Üst üste dizilen hamurlar yatay olarak baton kalıba dizilir.
- 10 dk daha mayalandıktan sonra 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirilir.
Sarımsaklı Japon Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











