Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak)

Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Toz kırmızıbiber
  • Çeyrek bardak sıvı yağ
  • Kaşar peyniri

Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un ve tuz hariç bütün materyalleri koyup karıştıralım. Tuz ve unu ekleyip güzelce yoğuralım. Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Üzerini kapatalım ve mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayası gelen hamurumuzun havasini alalım. Tezgaha yağlı kağıt serelim merdane yardımıyla ve elimizle dikdörtgen halde açalım. Hamuru tam kesmeden kare olacak biçimde kesikler atalım.
  3. Sos için; gerekli gereçleri karıştırıp hamurun her yerine gelecek biçimde firça ile sürelim. Kesik olan yerlerede şeritler halinde kesilmiş kaşar peyniri koyalım.
  4. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Üzerini temizdi bir örtü ile örtelim dinlendirelim ve servis edelim. Afiyet şifa olsun.

Sarımsaklı Ekmek (Kahvaltı Sofranıza Çok Yakışacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Fasülye Piyazı
Ciğer Kavurma
Rulo Milföy Pizzalar
Ödem Attırıcı
Kaymaklı Künefe
Hdabla | © 2025 |