Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Zeytin
  • Domates

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; öncelikle bir yoğurma kabına; un, maya, tuz, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ek edelim ve yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edelim daha sonra 35-40 dk mayalaması için üzeri örtülü dinlendirelim.
  2. Sosu için; tereyağını ve sıvı yağ eritelim ve ocaktan alın içine sarımsak, maydanoz ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
  3. Üzeri için; kaşar peyniri, zeytin ve domatesi de hazır edelim ve kenara alalım.
  4. Birleştirmek için; dinlenen hamuru yağlanmış olan yuvarlak fırın tepsisine katalım ve elimizle tepsi boyutuna nazaran kenarlarından çekerek açalım ve üzerine bıçak ile uzunlamasına nazaran keselim ve sosundan fırça yardımıyla sürelim.
  5. Daha sonra, kaşar peyniri, zeytin, domates ve dilediğiniz üzere zenginleştire bilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun 🙏

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı
Limonata
Kısır Tarifi
Köfteli Patates
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Galeta Unlu Patlıcan
Yoğurtlu Topalak
Hdabla | © 2025 |