Sarımsaklı Ekmek
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3.5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı sıcak su
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Zeytin
- Domates
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; öncelikle bir yoğurma kabına; un, maya, tuz, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ek edelim ve yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edelim daha sonra 35-40 dk mayalaması için üzeri örtülü dinlendirelim.
- Sosu için; tereyağını ve sıvı yağ eritelim ve ocaktan alın içine sarımsak, maydanoz ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
- Üzeri için; kaşar peyniri, zeytin ve domatesi de hazır edelim ve kenara alalım.
- Birleştirmek için; dinlenen hamuru yağlanmış olan yuvarlak fırın tepsisine katalım ve elimizle tepsi boyutuna nazaran kenarlarından çekerek açalım ve üzerine bıçak ile uzunlamasına nazaran keselim ve sosundan fırça yardımıyla sürelim.
- Daha sonra, kaşar peyniri, zeytin, domates ve dilediğiniz üzere zenginleştire bilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun 🙏
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













