Köfteli Patates

Köfteli Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 büyük uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ

Köftesi için;

  • İstenildiği ölçüde kıyma (250-300-500 gr)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz

Köfteli Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maydanoz ve soğan ince ince doğranır.
  2. Kıyma, maydanoz, soğan, karabiber, pul biber ve tuz bir kaba alınarak yeterlice yoğrulur.
  3. Yuvarlak küçük toplar haline getirilir.
  4. Bir tencereye bir parmak kadar sıvı yağ eklenerek köfteler kavrulur.
  5. Ardından kavrulan kıyma topları bir kenara alınarak elma dilim doğranmış patatesler tıpkı tencerede üzerine salça eklenerek biraz daha kavrulur.
  6. Kıyma topları da patateslerin üzerine eklenir.
  7. Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  8. Yaklaşık 20-25 dk içinde yemeğimiz hazır.

Köfteli Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındık Kremalı Tiramisu
Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek
Çılbır
Yelpaze Patlıcan
Kaşarlı Patates
Gün Menümüz 2
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found