Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Bulamaç (tangzhong);
- 1.5 yemek kaşığı un
- 100 ml süt
Hamur materyalleri;
- 300 gram un (yaklaşık 2.5 su bardağı)
- 100 ml süt
- 40 gram krem peynir (yumuşak olsun)
- 6 gram kuru maya (2.5 çay kaşığı)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 20 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sarımsaklı sos;
- 1 baş sarımsak (önce fırında pişiriyoruz)
- 70 gram tereyağı (yumuşacık olacak)
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce bulamaçla başlıyoruz. 1. 5 yemek kaşığı unu ve 100 ml sütü küçük bir tencereye alın, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince tamamdır. Kenara alıp soğumaya bırakın.
- Geniş bir kabın içine unun ortasını açın, mayayı, şekeri ve ılık sütü ekleyin. Mayanın 5 dakika canlanmasını bekleyin (heyecan dorukta!).
- Sonrasında krem peynir dahil tüm gereçleri ekleyin.
- Hamuru güzelce yoğurun, bulamaç da dahil. En son tereyağını ekleyip bir sefer daha yoğurun.
- Not: hamurun kıvamı biraz yumuşak olacak lakin pes etme, toparlanıyor!.
- Hamuru 1 saat mayalamaya bırakın. Mühlet dolunca havasını alın ve 30×30 cm açın. (merak etme, göz kararı yeterli!).
- Fırında yumuşayan sarımsakları tereyağı, maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzla karıştırın.
- Hepsini güzelce harmanlayın. Hazırladığın sosu hamurun üzerine sür ve istediğin halde dilimle.
- 180 dereceye ayarlanan fırında (fanlı tercih edin) alt-üst kızarana kadar pişirin. Konutu sarımsak kokusu saracak, hazırlıklı ol!.
Yumuşacık dokusuyla, sarımsağın o hafif lakin güzel aromasıyla eksiksiz bir ekmek! bir de sıcak sıcak servis ettiniz mi, olay bitti.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
