Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2,5 su bardağı ılık su
İç materyali;
- 4-5 büyük diş sarımsak
- 1 paket labne peyniri
- Çeyrek demet maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 8-10 kısım maydanoz
- 2-3 diş sarımsak
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; tüm materyalleri karıştırıp yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur olacak ve mayalanmaya bırakıyoruz. 1-2 saat sonra hamurdan rulo şeklide modüller alıp sararak tepsiye top üzere koyuyoruz.
- Üzerini yumurta sarısı ile kapladıktan sonra evvelden ısınmış 200 derece fırında alt üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- İç harcı için; labne ince kıyılmış maydanoz ve sarımsakları eziyoruz.
- Ekmekler fırından çıkıp birinci sıcakları çıktığında bu karışımı ortasına sürüyoruz.
- Üzerine de erittiğimiz tereyağını maydanoz ve sarımsak ile karıştırıp üzerine sürüyoruz. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





