Sarımsak Soslu Tavuk Bonfile Ve Baby Patates
Sarımsak Soslu Tavuk Bonfile Ve Baby Patates Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk için:
- 2 adet tavuk bonfile
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı/sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Tuz
- Kekik
Patates için:
- 400 gram baby patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı/sıvı yağ
- Tuz
- Kekik
Kremalı sarımsak sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 200 ml sıvı krema
- Yarım su bardağı sıcak su (mümkünse tavuk suyu)
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
Sarımsak Soslu Tavuk Bonfile Ve Baby Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ, yoğurt, sarımsak, tuz ve kekik karıştırılır. Tavukların her tarafına yedirilir. 30 dakika buzdolabında bekletilir.
- Bebek patateslet güzelce yıkanır. Kabuklar soyulmadan halka biçiminde doğranır. Yağ ve baharatla harmanlanır.
- Tavuklar soğuduktan sonra tava ısıtılır. Isınmış tavaya çok az sıvı yağ koyulur.
- Tavuk bonfilelerin her iki tarafı da altın rengi olana dek 3-4 dakika mühürlenir. (içi tam pişmese de sorun değil zira pişme süreci fırında tamamlanacak. ).
- Bir tepsiye yağlı kağıt serilir. Bebek patatesler ve mühürlenen tavuklar tepsiye dizilir.
- Patates ve tavuklar 200 derece alt üst fanlı fırında 25-30 dakika pişirilir. (tavuklar inceyse ve çabuk kızarırsa tavukları 10-15 dakika pişirmeniz kâfi olur. Fakat patatesler 25-30 dakikaya tamamlanmalı. ).
- Bu sırada sarımsaklı sos hazırlanır. Sos için bir tencerede tereyağı eritilir. Daha sonra üzerine sarımsak eklenip hafif kavrulur.
- Un eklenip kokusu çıkana kadar çevrilir. (un’un yanmamasına dikkat etmek gerek. ).
- Krema eklenir. Çabucak akabinde su eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Yoğunlaşınca tuz, karabiber eklenir. Ocaktan alınınca da kıyılmış maydanoz eklenir.
- Servis için sos tabağa yayılır. Üzerine tavuk koyulup dilimlenir. Yanına patatesler eklenir. En üste maydanoz serpiştirilir.
Sarımsak Soslu Tavuk Bonfile Ve Baby Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








