Sarımsak Soslu Pide

Sarımsak Soslu Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Kıyılmış maydanoz
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
- Domates
- Siyah zeytin
- Yeşil zeytin
- 2 kısım biberiye
Sarımsak Soslu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurunuzu yoğurun. 15-20 dakika yoğurun hamur pürüzsüz olsun.
- Üzerini kapatıp kabarana kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru tezgahta fırın kabı büyüklüğüne nazaran merdane ile açın ve tepsiye alın.
- Üzerine bıçakla çizikler atıp tereyağlı maydanozlu sarımsaklı karışımı sürün.
- Ardından kaşar peynirini her yerine gelecek formda yayın.
- Son olarak zeytinleri ,domatesi ve biberiyeli ekleyip 180 derece alt üst kısmında üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyen herkese afiyet olsun🤗
Sarımsak Soslu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



