Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar
Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 400/500 gram mantar
- 7/8 adet çeri domates
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarm çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Çok az karabiber
- 2/3 ye ek kaşığı zeytin yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Üzeri için;
- Kaşar peynir
Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları soyup saplarını keselim.
- Bir kaba sos gereçlerini alıp karıştıralım, üzerine mantarları atıp güzelce harmanlayalım.
- Güveç kabına döküp üzerine çeri domatesleri dizelim.
- 180 derece fırında yarım saat pişirelim.
- En son üzerine kaşar serpip kaşarlar erinceye kadar fırında tutalım.
Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







