Sarı Kuru Üzümlü Basmati Pirinç Pilavı

Sarı Kuru Üzümlü Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 çay bardağı sarı kuru üzüm
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz tozşeker limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sarı Kuru Üzümlü Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçi 5 dk ılık tuzlu suda bekletelim yıkayalım süzgüye alalım .
  2. Tencereye yağları koyalım, rendelenmiş kuru soğanı koyalım, bir dk kavuralım.
  3. Pirinçi ek edelim kısık ateşte 2 dk kavuralım.
  4. Sonra sıcak suyunu verelim, tuzu ,baharatı ,limon suyu serpelim karıştıralım .
  5. Yıkadığımız kuru üzümleri dökelim karıştıralım .
  6. Fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Ocağın altını kapatalım ,üzerine havlu kağıt serelim demlensin afiyet olsun.

Sarı Kuru Üzümlü Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian
Pirinç Pilavı
Restoran Usulü Mevsim Salata (Özel Sosuyla)
Crumbl Cookies
Sıcak Çikolata
Mısırunlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |