Sandviç Poğaça

Sandviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar un (6 su bardağı yaklaşık)

İçi için;

  • 1 adet salam
  • 2 adet domates
  • 4-5 yaprak marul (kıvırcık marul kullanabilirsiniz)
  • 200 gram kaşar peyniri

Sandviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ılık su koyalım, içine maya, tuz, şeker ve sıvı yağ ekleyerek yoğuralım .
  2. Azar azar unumuzu ekleyelim ele yapışmayacak derecede ve sert olmayacak derecede orta kıvamda bir hamur elde edelim.
  3. 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  4. 1 saat sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım, her bir bezeyi daire halinde açalım,daha sonra açtığımız bu daireleri evvel yarısına kadar kapatıp üzerini yağlayalım .
  5. Tekrar yarısına kadar kapatıp bırakalım ,bütün bezelerde bu süreci tekrarladıktan sonra üzerine yumurta sürüp yağlı kağıt bıraktığımız tepsiye dizelim.
  6. 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  7. Fırından çıkardığımız poğaçaları üzerini bir bezle örterek 10 dakika dinlendirelim .
  8. Bu ortada salatalık domates marul ve kaşar peyniri doğrayarak hazırlayalım, daha sonra her katladığımız beze ortasına birini yerleştirelim
  9. Bir katına domates ,1 katına salam, 1 katına marul yerleştirip peynir yerleştirip dizelim.
  10. Hazırladığımız sandviç poğaçaları tabağımıza alıp dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz afiyet olsun😋😋😋😋😋.

Sandviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Tatlı (Videolu)
Mangal Tadında Köfte
Kızımın 5 Yaş Doğum Günü İkram Menüsü
Elmalı Kek (Videolu)
Kakaolu Islak Kurabiye
Taze Börülceli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |