San Sebastian Cheesecake (Püf Noktalarıyla)

San Sebastian Cheesecake (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet organik yumurta
  • 150 gram toz şeker
  • 50 gram esmer şeker
  • 1 paket vanilin
  • 350 gram mascarpone peyniri
  • 450 gram taze peynir
  • 200 gram kaymak
  • 2 kutu president krema (200 ml+200 ml)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un

San Sebastian Cheesecake (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemelerimizi üç farklı kapta karıştıracağız zira hepsini birebir kapta karıştırdığımız vakit çok gerçek halde gereçler birbiriyle özdeşleşmiyor. Bu nedenle;
  2. 1. Karıştırma kabında; Yumurtalar, şekerler, vanilin.
  3. 2. Karıştırma kabında; Taze peynir, mascarpone peyniri ve kaymak.
  4. 3. Karıştırma kabında; Krema ve un olacak.
  5. Yumurta&şeker ikilisini ve krema&un ikilisini el çırpıcısıyla; peynirleri ise mikser yardımıyla karıştırmakta yarar var.
  6. En sonunda tüm gereçleri en büyük olan kapta tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayacak biçimde çok da fazla çırpmadan karıştıralım.
  7. Yoğun kıvamlı bir karışım elde etmiş olmalıyız.
  8. 24 santimlik kelepçeli kalıba iki adet yağlı kağıt yerleştirelim. Fazla kısımlarını keselim.
  9. Süzgeç yardımıyla dökelim.
  10. En son tezgaha kalıbı birkaç kere vurduktan sonra evvelce ısıtılmış fırında birinci 13 dakika 230°’de alt üst ızgara ve fan açık bir formda sonraki 10 dakika 200°’de mümkünse kronometre tutarak pişirelim 🙂 evet ben kronometre tutarak ve fırının başında oturarak pişiriyorum.
  11. Birkaç dakika az ya da birkaç dakika fazla olması nitekim lezzetini ziyadesiyle etkiliyor.
  12. 23. Dakikada fırını kapatıp fırın kapağına tahta kaşık yerleştirip 1-2 dakika daha tutup sonra çıkartıyorum.
  13. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletiyorum (yaklaşık 4 saat).
  14. Daha sonra buzdolabında dinlendirip 24 saat sonra servis ediyorum.
  15. Sütlü yahut bitter çikolatayı benmari metodu eritip kestiğim bir dilim cheesecake üzerinde gezdiriyorum. Sade ve çikolatalı halleri farklı başka çok hoş oluyor.

Fotoğraflarla ve püf noktalarıyla detaylı biçimde anlattım.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Notlar:

Fırın ayarı ( alt üst ızgara turbo modu).

İlk 13 dakika 230°

Sonraki 10 dakika 200°

Toplamda 23 dakikada pişmeli.

Tüm gereçler oda sıcaklığında olmalı.

24 santimlik kelepçeli kalıp kullanılmalı.

Fırın 15 dakika evvelden ısıtılmış olmalı.

24 saat buzdolabında dinlenmeli.

Mascarpone peyniri yerine taze peynir eklenebilir. Toplamda 800 gram peynir olmalı.

Krema markası tercihim “president” krema. Piyasadaki en ağır krema olması sebebiyle.

San Sebastian Cheesecake (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Tavuklu Yaprak Sarma
Peynirli Poğaça
Browni Kurabiye
Ağlayan Pasta
Patates Çorbası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet