San Sebastian Cheesecake
San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (orta boy)
- 160 gram beyaz şeker
- 60 gram esmer şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı dolusu un (glütensiz hazırlamak isterseniz mısır nişastası ekleyebilirsiniz)
- 400 ml krema
- 800 gram pınar beyaz
- 200 gram kaymak
San Sebastian Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçlerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Yumurta, beyaz şeker, esmer şeker ve vanilini yavaşça çırpın.
- Ayrı bir kapta un ve kremayı çırpın. Başka bir kapta peyniri yavaşça çırpın ve üst kısmı alınmış olan kaymağı ekleyin. Kremalı ve unlu karışımı ekleyin ve çırpın. Çırpma süreci çok uzun sürmemelidir aksi takdirde cheesecake söner.
- Karışım çapraz formda iki adet yağlı kağıt yerleştirilmiş 22 cm kelepçeli kalıba aktarılır. 230 derece sıcak fan açık fırında 20 dakika pişirilir.
- Daha sonra ısı 200 dereceye (fan açık) düşürülür ve 15 dakika daha pişirilir. San sebastian cheesecake fırında fazla pişmeyen bir eserdir ve fırından pişer pişmez alınmasına dikkat edilmelidir.
- Cheesecake oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletilir daha sonra buzdolabına kaldırılarak 1 gün bekletilir. Ben sunumu için donmuş frambuaz – karadut ve taze nane yapraklarıyla süslemeyi tercih ettim. 🍀
San Sebastian Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






