Şambali Tatlısı

Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı irmik (1 paket )
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip altını kapatalım, beklesin.
- İrmik bir kaba alındıktan sonra, tüm malzemeyi ekleyelim.
- Elimizle yoğurur üzere karıştıralım.
- Dikdörtgen borcam’ı yağlandıktan sonra elimizle malzemeyi yayalım.
- Mısır ekmeği hamurun kıvamında olacak yani çok akışkan olmuyor.
- Kaşık sapı ile dilimlere böldükten sonra üzerine bademleri dizelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırın da nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Fırında çıkardığımız sıcak tatlıya hazırladığımız şerbetimizin hepsini dökelim.
- Tatlı büsbütün şerbetini çektiğinde, (soğuduktan 3/4 saat sonra ) servis yapabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun ❤️.
Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
