Şambali Tatlısı

Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı irmik (1 paket )
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu

Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayalım. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip altını kapatalım, beklesin.
  2. İrmik bir kaba alındıktan sonra, tüm malzemeyi ekleyelim.
  3. Elimizle yoğurur üzere karıştıralım.
  4. Dikdörtgen borcam’ı yağlandıktan sonra elimizle malzemeyi yayalım.
  5. Mısır ekmeği hamurun kıvamında olacak yani çok akışkan olmuyor.
  6. Kaşık sapı ile dilimlere böldükten sonra üzerine bademleri dizelim.
  7. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırın da nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırında çıkardığımız sıcak tatlıya hazırladığımız şerbetimizin hepsini dökelim.
  9. Tatlı büsbütün şerbetini çektiğinde, (soğuduktan 3/4 saat sonra ) servis yapabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun ❤️.

Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Leziz Haşlama Tavuk
Kadınbudu Köfte
Cevizli İrmik Helvası
Kavanoz Kurabiyesi
Limonlu Cheesecake
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2024 |