Şam Tatlısı

Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tarçın
  • Pekmez
  • Ceviz içi (kırık)

Üzeri için;

  • Toz antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İrmik ve şeker karıştırmak için uygun bir kaba alıp güzelce karıştırın.
  2. Yoğurdu üzerine döküp kaşıkla karıştırın.
  3. Hamur üzere olmayacak tane tane kalacak halde karıştırın.
  4. Tepsimizin tabanına pekmez sürün ve harcın yarısını tepsiye yayip kaşıkla yahut eliniz ile düzleştirin ve üzerine tarçın serpin.
  5. Kalan yarısını da üzerine yayın ve tekrar kaşıkla düzleyin.
  6. Daha sonra dilimleyin.
  7. Şerbet için gereçleri ocağa alın ve 10-15 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
  8. 2 saat sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından alın ve 2 dk bekleyin ve sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp dinlenmeye bırakın.
  10. İyice dinlenen tatlıyı servis edin, afiyet olsun. ☘️.

Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kemiksiz But
Çikolatalı Güllaç (Soğuk Baklava Tadında)
+7 Ay Kıymalı Sebze Çorbası
Dubai Tatlısı
Mantarlı Kolay Fettuccine
Ekmek Kadayıfı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |