Şam Böreği

Şam Böreği Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 4 yemek kaşığı yağ
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kg kıyma
  • 1 çay bardağı pişmiş pirinç
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Toz biber

Hamuru için;

  • 10 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 küp şeker

Şam Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymamızı da katıyoruz içine. Akabinde baharatlarımızı ve tuzu ekliyoruz maydanoz da katıp tüpün altını kapatıyoruz.
  2. Un, su ve tuzu bir kaba alıyoruz hoş bir halde yoğuruyoruz yoğurduktan sonra 2 yemek kaşığı yağ elimize alıp hamurumuzu tekrar yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamurdan bezeler yapıp 5 dakika dinlendirmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra merdane yardımıyla açıyoruz ve içine yaptığımız harçtan koyuyoruz.
  4. Az yağda tavada kısık ateşte pişiriyoruz. Ben elektrikli saç kullandım. Afiyet olsun.

Şam Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Dolma
Rulo Kek Tarifi (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan)
Cevizli Baklava
Çok Lezzetli Elmalı Kereviz Salatası – Kolay Ve Pratik (Videolu)
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Nefis Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |