Salep Tatlısı

Salep Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 paket salep
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 pk vanilya

Karamel için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema
  • 1 çay kaşığı tarçın

Salep Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, şeker, salepi bir tencerede karıştırıp, karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin.
  2. Ocağa alıp uygunca kaynatın.
  3. Muhallebi kıvamına geldikten sonra tereyağını ekleyip düzgünce karıştırın.
  4. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyerek muhallebiye güzelce yedirin. Ve kaselere dökün.
  5. Karamel için, şekeri orta ateşte düzgünce eritin.
  6. Ardından tereyağını da eriyen şekerle karıştırın.
  7. Kremayı döküp yavaşça karıştırın.
  8. Ocaktan aldıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın ve kâselerdeki muhallebinizin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Salep Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Tam Ölçülü Glutensiz Pancake
Fırın Sütlaç
Hindistan Cevizi Kurabiye (Unsuz) (Kokos Makronen)
Kıvamlı Şehriye Çorbası
İçli Köfte Mardin-Urfa
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet