Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana)

Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 5 su bardağı su (ılık, oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı tuz

Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.
  2. Eriyen yağın üzerine 3 yemek kaşığı un ekleyin.
  3. Unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2 dakika kavurun.
  4. Kavrulan unun üzerine yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyun. 1-2 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
  5. Daha sonra ocağın altını kısın. Tencereye 5 su bardağı suyu azar azar döküp, unun topaklanmaması için süratli bir formda tel çırpıcıyla yeterlice çırpın. Akabinde orta ara karıştırarak, kaynamaya bırakın. Çorba kaynadıktan sonra tuzu ekleyip, karıştırın. Afiyet olsun 🩷.

Salçalı Un Çorbası (Yalancı Tarhana) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Yemeği
Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son )
Erişteli Mercimek Çorbası
Buzluk Pide
Mercimek Çorbası
Şeker Hamurlu Butik Kurabiye
Hdabla | © 2025 |