Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tarifi

Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk için:
- ½ kg tavuk pirzola (kemiksiz)
- 1 lt su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- Tuz
Pilav için:
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 bardak tavuk suyu
- 1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
- Tuz
Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilav için; pirinçin üzerine sıcak su ve bir tutam tuz dökülerek 1 saat bekletilir. Akabinde süzülerek kenara alınır.
- Tencere içerisine zeytinyağ konulur.
- Isındığı vakit pirinçler eklenerek kavrulur.
- Üzerine nohut eklenerek karıştırılır.
- Tavuk suyu konularak tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
- Pişmesine yakın tuz ve minik modüller halinde tereyağ ek edilir.
- Pişince ocağın altı kapatılır.
- Tencere ile kapak ortasına havlu kağıt konularak dinlenmeye bırakılır.
- Tavuk için; tencereye tavuk ve su konularak kaynamaya bırakılır.
- Arada üzerinde oluşan köpükler alınarak çöpe atılır.
- Bir tava içerisinde tereyağ eritilir.
- Eriyince evvel salça, akabinde büyükçe didiklenmiş tavuklar eklenerek güzelce karıştırılır.
- Baharatlar ve tavuk suyu da eklendikten sonra kısık ateşte 5 dk pişirilerek ocaktan alınır.Afiyet olsun 😋🍽.
Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


