Salçalı Sosis

Salçalı Sosis Tanımı İçin Malzemeler
- 9-10 adet sosis
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 kaşık domates/biber salçası
- 1 parmak su
- Pulbiber
- Karabiber
- Nane
- Kekik
- Tuz
Salçalı Sosis Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle istediğiniz ölçüde sosisimizi yuvarlak halde doğruyoruz.
- Tereyağı ve doğramış olduğumuz sosislerimizi bir tavaya alıyoruz.
- Tereyağı ile birlikte kızaran sosislerin üzerine domates/biber salçasını ekliyoruz. (ben ağır salça tadı istediğim için 2 kaşık domates 1 kaşık biber salçası koydum isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılabilir)
- Salçamızı eklediğimiz tavaya bir bardak suyu yavaş yavaş salça ezdirilerek koyulur.
- Kıvamına nazaran su ölçüsü azaltılıp çoğaltılarbilir.
- Son olarak kaynayan salçalı sosisimize birer tutam karabiber, pulbiber, tuz, kekik ve naneyi ekliyoruz.
- Damak zevkinize nazaran baharatları çoğaltıp azaltabilirsiniz yahut kullanmak istemediklerinizi çıkarabilirsiniz.
- Baharatları da ekledikten sonra 1-2 dakika kaynatıp kapatıyoruz. Salçalı sosisimiz hazır 🌸 afiyet olsun 🦋
Salçalı Sosis Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










