Salçalı, Soğanlı Poğaça
Salçalı, Soğanlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- ️2 su bardağı ılık süt
- ️1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker (orantıyı kendinizce ayarlayabilirsiniz)
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️5-6 bardak un
Üst harcı için;
- ️1 tane soğan
- ️1 yemek kaşığı domates salçası (biber -domates salçası karışımı olabilir, hangisi konutta varsa)
- ️1 yemek kaşığı susam
- ️1 tatlı kaşığı çörekotu
- ️1 çay kaşığı nane
- ️1 çay kaşığı tuz
- ️1 çay kaşığı toz biber
- ️1 çay kaşığı ( silme)karabiber
- ️1 çay kaşığı kekik
- ️1 çay kaşığı (silme) kimyon
- ️1 yemek kaşığı yağ
- ️1 yemek kaşığı su (salçanın rahat sürülebilmesi için)
Salçalı, Soğanlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütün içine,maya ve şekeri koyup 5 dk etkinleşmesini bekleyin.
- Maya aktifleşince; sıvı yağ,un,tuzu ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
- Poğaça hamurunu 45 dk -1 saat ortası mayalamaya bırakın.
- Hamur mayalanırken; soğanı doğrayıp, öteki materyalleri bir kapta birleştirin.
- Mayalanan poğaça hamurunu istediğiniz boyutta yuvarlak form vererek tepsiye yerleştirin.
- Şekil verdiğiniz poğaçaların üzerine hazırladığınız harçtan koyun.
- Harcı koyduktan sonra yarım saat tepside mayalandırmaya bırakın.
- 200 derecede 20-25 dakika pişirin (fırınınıza nazaran kendiniz ayarlarsınız) piştikten sonra servise hazır 😊 deneyenlere şifa olsun 💐.
Salçalı, Soğanlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













