Salçalı Peynirli Makarna
Salçalı Peynirli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket dirsek makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıcak su
- 1 kase ufalanmış Ezine peyniri
- Antep fıstığı kırığı
Salçalı Peynirli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayalım. Ben 9 dakika haşladım, siz kullandığınız makarnanın paketinin gerisindeki müddete nazaran ya da sevdiğiniz kıvamda haşlayabilirsiniz.
- Sosu için uygun bir tencereye aldığımız tereyağında domates ve biber salçasını birkaç dakika kavuralım.
- Kuru naneyi de ek ederek bir iki cins karıştıralım.
- Haşlanmış makarnanın suyundan 1 kepçe kadarını ekleyelim. Son olarak tuzunu da ekleyip tekrar karıştıralım.
- Haşlanan makarnanın suyunu süzelim ve sıcak sosun içine atalım, sos ile yeterlice karıştırarak harmanlayalım.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine Ezine peyniri ufalayalım. Tulum peyniri ya da lor peyniri de kullanabilirsiniz.
- Son olarak Antep fıstığı kırığı serpiştirelim. Dilerseniz ceviz de tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Salçalı Peynirli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







