Salçalı Peynirli Makarna

Salçalı Peynirli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket dirsek makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su
  • 1 kase ufalanmış Ezine peyniri
  • Antep fıstığı kırığı

Salçalı Peynirli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayalım. Ben 9 dakika haşladım, siz kullandığınız makarnanın paketinin gerisindeki müddete nazaran ya da sevdiğiniz kıvamda haşlayabilirsiniz.
  2. Sosu için uygun bir tencereye aldığımız tereyağında domates ve biber salçasını birkaç dakika kavuralım.
  3. Kuru naneyi de ek ederek bir iki cins karıştıralım.
  4. Haşlanmış makarnanın suyundan 1 kepçe kadarını ekleyelim. Son olarak tuzunu da ekleyip tekrar karıştıralım.
  5. Haşlanan makarnanın suyunu süzelim ve sıcak sosun içine atalım, sos ile yeterlice karıştırarak harmanlayalım.
  6. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine Ezine peyniri ufalayalım. Tulum peyniri ya da lor peyniri de kullanabilirsiniz.
  7. Son olarak Antep fıstığı kırığı serpiştirelim. Dilerseniz ceviz de tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Salçalı Peynirli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Soğuk Limonata
Patates Kavurma
Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla)
Elmas Kurabiye
Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız)
Mısırlı Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |