Salçalı Mantı Çorbası

Salçalı Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı mantı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı sıcak su (1200 ml)

Salçalı Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım.
  2. 1 adet doğranmış soğan kavurun ve salçayı ekleyip kavuralım.
  3. 2 diş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  4. 5-6 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 su bardağı hazır mantı ekleyip tuzunu atıp mantılar yumuşayana kadar pişirelim.
  5. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  6. Sıcak sıcak servis edelim. Şimdiden afiyet olsun. 🧡🌷

Salçalı Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Osmaniye Bayram Kömbesi
Kızarmış Enfes Avokado Mezesi
Tavuklu Special Pilav
Semizotlu Buğday Salatası
Kapkek
Hdabla | © 2025 |