Salçalı Makarna :)

Salçalı Makarna 🙂 Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • Üzerini geçecek kadar kaynamış su
  • Tuz

Sosu için;

  • Sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1-2 kepçe makarna suyundan

Salçalı Makarna 🙂 Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle makarnamızı bir tencereye alalım üzerini geçecek kadar kaynamış su ve tuz ek edip, makarna yumuşayana kadar haşlayalım o haşlanırken biz de sosumuzu hazırlayalım.
  2. Sosu için; uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyelim sonra salçamızı ekleyip biraz kavuralım, daha sonra 2 kepçe kadar haşlanan makarna suyundan ekleyip salçamızı kremamsı bir kıvama gelen kadar karıştırarak pişirelim. Tuz, ve nanemizi de ekleyip 1-2 tıp karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  3. Haşlanan makarnamızın suyunu süzelim ve salçalı sosumuzu makarnamıza ekleyip karıştıralım ve sıcak servis edelim. Ayran ve turşu ile birlikte servis edebilirsiniz 👌 🥰

Salçalı Makarna 🙂 Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mürdüm Erikli Tart
Bol Meyveli Yaş Pasta
Revani Tarifi
Acılı Domates Ezmesi
Anne Sütlacı (Nişastasız)
Hindistan Cevizi Topları
Hdabla | © 2025 |