Salatalık Turşusu
Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kilo küçük taze salatalık
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sirke
- Her kavanoza iki diş sarımsak ikiye ayrılır
- Kaynatılmış sıcak su
Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salatalıklar temizle yıkanır. Uç sapları kesilir.Kavanoza yerleştirilir.
- Kavanoza aldığımız salatalıkların üzerine su hariç tüm gereç eklenir en son kavanoz üstü gelecek kadar sıcak su eklenip kapağı kapatılır.
- Bir iki kez kavanozu sallayın gereçler uygunca karişsın.
- Ters çevirin soğuduktan sonra dolapta kesinlikle koruma ediniz.
- İki hafta sonra hazır afiyetle yiyebilirsiniz.
Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









