Salatalık Turşusu

Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo küçük taze salatalık
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • Her kavanoza iki diş sarımsak ikiye ayrılır
  • Kaynatılmış sıcak su

Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salatalıklar temizle yıkanır. Uç sapları kesilir.Kavanoza yerleştirilir.
  2. Kavanoza aldığımız salatalıkların üzerine su hariç tüm gereç eklenir en son kavanoz üstü gelecek kadar sıcak su eklenip kapağı kapatılır.
  3. Bir iki kez kavanozu sallayın gereçler uygunca karişsın.
  4. Ters çevirin soğuduktan sonra dolapta kesinlikle koruma ediniz.
  5. İki hafta sonra hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arkadaşlarımla Yaz Kahvaltısı
Tadına Doyum Olmayan Mantarlı Biberli Bulgur Pilavı
Magnolia
Haşhaşlı Revani
Antakya Patatesli Köftesi
Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |