Salatalık Mezesi

Salatalık Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla tuz
  • 1 mama kaşığı isot
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 /2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığından az acılı soya sosu (isteğe bağlı)
  • 1 mama kaşığı pul biber

Salatalık Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salatalıkları evvel ince ince tekerlek formunda doğrayalım.
  2. Doğranmış salatalıkları bir kaba alıp, üzerine tuz ekleyelim.
  3. Elimizle inciltmeden salatalıkları tuzla ovalım.
  4. Ovduğumuz salatalıkları süzmek için bir süzgece alalım ve süzülmeye bırakalım merak etmeyin suyla birlikte tuzu da akacaktır tuz suyu süratli bir biçimde atması içindir.
  5. Bir kaba sosu hazırlayalım. Geri kalan bütün materyalleri alıp karıştıralım (zeytinyağı+limon+isot+pulbiber+nar ekşisi+ soya+sarımsak )
  6. Süzülen salata ile sosu birleştirelim. Afiyet olsun 🙂

Salatalık Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Ekmeği
Bu Donut Bir Harika
Bonfile Sandviç
Tek Kişilik Fırınsız Cheesecake
Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta
Kolay Garnitürlü Pilav
Hdabla | © 2025 |