Salata Tadında Havuç Tarator

Salata Tadında Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet orta uzunluk havuç
  • 7 -8 adet kornişon turşu
  • 1 paket konserve mısır
  • 3 su bardağına yakın süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 3 adet orta uzunluk közlenmiş kırmızı biber

Salata Tadında Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları ve sarımsağı rendeliyoruz tavaya sıvı yağı yada zeytinyağını alıp soteliyoruz .
  2. Tuzunuda ekleyip havuçlar öldükten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Ardından dere otunu, turşuyu, közlenmış biberi küçük küçük doğruyoruz, mısırıda ekliyoruz.
  4. Yoğurtla mayonezi karıştırıp soğuyan havuç ve öteki gereçlerle hepsini buluşturuyoruz.
  5. En son sos tavasında kırmızı toz biber yakıp üzerine gezdiriyoruz isteğe bağlı olarak toz biberi yakma vaktinde cevizle buluşturabilirsiniz cevizde çok yakışacaktır. Afiyet olsun 🌸.

Salata Tadında Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Enginar Kalbi Salatası
Su İle Krep Hamuru
Yaş Pasta
Trakya Usulü Piliç Kapama
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |