Salamura Yaprak
Salamura Yaprak Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kg üzüm yaprağı
- 1 kg tuz
- 3 tl su
Salamura Yaprak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yapraklarımızın iç kısımları alta gelecek formda üst üst 10-15 adet deste halinde diziyoruz ve yıkıyoruz.
- Geniş bir tencerede 3 lt suyu kaynatıyoruz.
- Geniş bir kaba yapraklarımızı koyuyoruz ve kaynamış olan suya yarım kg tuzumuzu döküyoruz.
- Yapraklarımızın üzerine döküyoruz suyu soğuyana kadar bekliyoruz bir gün geceden yapılırsa daha düzgün oluyor.
- Su soğuduktan sonra üst üste dizmiş olduğumuz yaprakların sap kısımlarını tuzluyoruz ve 5 lt bidona yerleştiriyoruz bitene kadar bu süreci yapınca kabın içindeki suyumuzu bidona boşaltıyoruz ve yarım kg daha tuz ekliyoruz.
Not:tuzunu ölçmek için yumurta kullanabilirsiniz yumurtayı yıkayıp suyun üzerine koyalım yumurta batarsa tuzu az ve eklemelisiniz batmaz yukarda kalırsa tam demektir.
Salamura Yaprak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












