Şakşuka (Fırında Az Yağlı)

Şakşuka (Fırında Az Yağlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı

Üzeri için ;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez (isteyen koymayabilir)
  • Tuz
  • (dilerseniz domates sosu da eklenebilir ben yoğurtlu yaptım)

Şakşuka (Fırında Az Yağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sebzelerimizi küp küp doğrayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım, soğanı halka halka doğrayalım ,sarımsakları tüm atalım yada doğrayalım.
  2. Ardından üzerine yağını baharatlarını ekleyip güzelce karıştıralım .
  3. 180 derece fırında 40-45 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Pişen zerzevatları sunum kabına alıp üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt dilerseniz domates sosu ekleyip serviz yapabilirsiniz deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Şakşuka (Fırında Az Yağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırtıl Kurabiye
Tantuni
Glutensiz Havuçlu Kek
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi – Hem Lezzetli Hem Sağlıklı! (Videolu)
Pizza Poğaça
Ice Latte
Hdabla | © 2025 |