Şakşuka

Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 4 köy biberi
  • 4 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 3 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Az ölçü pul biber
  • Sıvı yağ

Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce patlıcanları soyup dilimleyip tuzlu suya alalım sonra öteki patetes biber elinde kabak olan kabakta kullanabilir bunların hepsini hazırlayalım.
  2. Kızgın yağda sırayla kızartalım ve bir borcama alalım.
  3. Bir tavada sıvı yağ ve salça kavuralım ve akabinde domates sosu ekleyelım sarımsaklarıda rendeleyip ekleyelim uygunca pişirelim en son baharatları ekleyip zevke nazaran limon sıkalım.
  4. Ardından pişen sosu kızartmalarla birleştirip üzerine maydanozları ekleyelim afiyet olsun😋.

Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Yalancı Profiterol
Havuçlu Semizotu
Bisküvi Ve Hazır Kekten Spoonful
Çay Yanına 30 Dk Salata Tabağı
Mayasız Peynirli Minik Poğaçalar
Kakaolu Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |