Şakşuka

Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük uzunluk patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 orta uzunluk patates
- 3 büyük uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 diş sarımsak
Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle alacalı doğradığımız patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletiyoruz.
- Sıvıyağda kapya biberlerimizi öldürdükten sonra kabuğunu soyup dilimlediğimiz domateslerimizi üzerine ekliyoruz.
- Sarımsağı da dilimleyip ekliyoruz.
- Başka bir tavada patlıcan ve patateslerimizi de kızartıyoruz.
- Suyunu bırakan domatese bir yemek kaşığı salça ekliyoruz.
- Daha sonra kıvam alan domates sosuna kızaran patates ve patlıcanlarımızı da ekliyoruz. Ve baharatları katıyoruz.Afiyet olsun.
Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


