Şakşuka

Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük uzunluk patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 orta uzunluk patates
  • 3 büyük uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 diş sarımsak

Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle alacalı doğradığımız patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Sıvıyağda kapya biberlerimizi öldürdükten sonra kabuğunu soyup dilimlediğimiz domateslerimizi üzerine ekliyoruz.
  3. Sarımsağı da dilimleyip ekliyoruz.
  4. Başka bir tavada patlıcan ve patateslerimizi de kızartıyoruz.
  5. Suyunu bırakan domatese bir yemek kaşığı salça ekliyoruz.
  6. Daha sonra kıvam alan domates sosuna kızaran patates ve patlıcanlarımızı da ekliyoruz. Ve baharatları katıyoruz.Afiyet olsun.

Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yenilebilir Gofret Baskı İle Pasta Yapımı (Videolu)
Gelin Pastası
Soslu Göbek Marul Salatası
Portakallı Kek
Tereyağlı Browni Islak Kurabiye
5 Dakikada Soğan Mezesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet