Sakız Gibi Keşkek

Sakız Üzere Keşkek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı buğday
- 2 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet soğan
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tarhana
Sakız Üzere Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keşkeleri güzelce yıkayalım.
- Tencerede 1 adet ince kıyılmış soğanı kavuralım.
- Zeytinyagı ve tereyağında kavuruyoruz.
- Ardından sıcak suyu ekleyip kaynayan suyumuza keşkekleri ekliyoruz ve altını kısıp yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz.
- 1 yemek kaşığı da kuyruk yağınız varsa ekleyebilirsiniz ben ekledim.
- Keşkeğin altını kapattıktan sonra kaşık ile düzgünce karıştırıp özleşmesini sağlıyoruz.
- Ayrı küçük bir sos tenceresinde 3 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. İçine 2 yemek kaşığı tarhana kızarana kadar kavuruyoruz.
- Servise aldığımız keşkeğe sosumuzu ekliyoruz.
Sakız Üzere Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







