Sakız Gibi Keşkek

Sakız Üzere Keşkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı buğday
  • 2 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tarhana

Sakız Üzere Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keşkeleri güzelce yıkayalım.
  2. Tencerede 1 adet ince kıyılmış soğanı kavuralım.
  3. Zeytinyagı ve tereyağında kavuruyoruz.
  4. Ardından sıcak suyu ekleyip kaynayan suyumuza keşkekleri ekliyoruz ve altını kısıp yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz.
  5. 1 yemek kaşığı da kuyruk yağınız varsa ekleyebilirsiniz ben ekledim.
  6. Keşkeğin altını kapattıktan sonra kaşık ile düzgünce karıştırıp özleşmesini sağlıyoruz.
  7. Ayrı küçük bir sos tenceresinde 3 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. İçine 2 yemek kaşığı tarhana kızarana kadar kavuruyoruz.
  8. Servise aldığımız keşkeğe sosumuzu ekliyoruz.

Sakız Üzere Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Misket Köfte
Kıymalı Kol Böreği
Köfteli Patlıcan Bohçası ( Kürdan Kebabı)
Artan Nohuttan Etsiz Köfte
Sebzeli Şehriye Pilavı
Taş Gibi Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet