Sakallı Poğaça
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 çay bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket (20 gr) instant kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 10 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)
Arası için:
- 400 gram labne peyniri
Üzeri için:
- 4 yumurta sarısı
- 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 tutam ince kıyılmış maydanoz
Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba ılık sütü alın. İçine toz şeker ve instant mayayı ekleyip karıştırın. 5 dakika bekleyerek mayanın etkinleşmesini sağlayın.
- Ardından yumurta aklarını, yoğurdu, sıvı yağı ekleyin. Tuzunu da ek edin. Denetimli bir biçimde unu ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamuru üzeri kapalı halde 40-50 dakika kadar mayalandırın (hamur iki katına çıkmalı).
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Evvelce ısıtılmış 180°c fırında üstleri kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
- Ppoğaçaları soğumaya bırakın. Ortadan ikiye kesin, ortasına labne peynirini sürün.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Poğaçaların kenarlarına sürdüğünüz labne sayesinde bu karışıma batırın.
- Hazırladığınız poğaçaları servis tabağına alın. Yumuşacık dokusu ve şık imajıyla sofralarınıza çok yakışacak. 😍.
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







