Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket (20 gr) instant kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 10 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)

Arası için:

  • 400 gram labne peyniri

Üzeri için:

  • 4 yumurta sarısı
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 tutam ince kıyılmış maydanoz

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba ılık sütü alın. İçine toz şeker ve instant mayayı ekleyip karıştırın. 5 dakika bekleyerek mayanın etkinleşmesini sağlayın.
  2. Ardından yumurta aklarını, yoğurdu, sıvı yağı ekleyin. Tuzunu da ek edin. Denetimli bir biçimde unu ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru üzeri kapalı halde 40-50 dakika kadar mayalandırın (hamur iki katına çıkmalı).
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Evvelce ısıtılmış 180°c fırında üstleri kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
  6. Ppoğaçaları soğumaya bırakın. Ortadan ikiye kesin, ortasına labne peynirini sürün.
  7. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Poğaçaların kenarlarına sürdüğünüz labne sayesinde bu karışıma batırın.
  8. Hazırladığınız poğaçaları servis tabağına alın. Yumuşacık dokusu ve şık imajıyla sofralarınıza çok yakışacak. 😍.

Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekerpare
Enfes Tavuk Şinitzel Tarifi
Cheesecake
Puf Puf Kabaran Vişneli Kek
Kadayıf Dolgulu Hurmalı Atıştırmalık
Diyarbakır Usulü Kuzu Kaburga Dolması
Hdabla | © 2025 |