Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinim sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaldı tuz
  • Aldığı kadar un (6 bardak kullandım)

Üzerine;

  • 1 yumurtanın sarısı

Arası için;

  • Labne yada krem peynir
  • Doğranmış maydanoz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı materyalleri ,maya, tuz ve şekeri karıştıralım ,daha sonra denetimli formda unu ekleyelim.
  2. Yumuşak bir hamur yaptıktan sonra hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde modüller kopartalım yuvarlayıp tepsiye yerleştirelim.
  4. 10 dakikada tepsi mayası yaptıralım, daha sonra yumurta sarısını sürüp 200 dereceli evvelden ısıtılmış fırına verelim.
  5. Kızarana kadar pişirelim ,fırından çıktıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca poğaçaları ortadan kesip ortalarına labne peynir sürelim ,birazını maydanoza birazını da kaşar peyniri rendesine batıralım.Ve servis edelim.

Yumuşacık oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun❤️.

Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Kuru Domates Salatası
Çikolataya Doyuran Suffle
Adana Usulü Boyun Etinden Kelle Paça
Kalıpta Sade Kek
Mercimek Koftesi
Hdabla | © 2025 |