Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta ( akı hamura sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İçi için;

  • Labne peynir
  • Maydanoz

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ve suyu ılık olarak kaba alıyoruz , yağ ,şeker, tuz ,2 yumurta akı ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Homojen bir hamur elde ediyoruz ve son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur oluyor.
  3. Üzerini kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
  4. Mayalanan hamuru küçük toplar yapıp tepsiye diziyoruz ,büyük olmasın.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırına atıyoruz.
  6. Kızaran poğaçaların içini yarım kesip krem peynir sürüyoruz ve ince doğranmış maydanozlara batırıyoruz.

Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çirişotu Yemeği
Soğan Mezesi
Glazürlü Aşk Kurabiye
Vişneli Yoğurt
Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı
Köz Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |