Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 bardak un
  • 1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı dışına)
  • Bardak ölçüsü (200 ml)

İç harcı için;

  • 1 paket lor peyniri (500gr)
  • 1 paket labne peynir (200 gr)
  • 1 demek maydanoz ( bulamak için)

Üzerini süslemek için

  • Çörek otu yahut susam kullanabilirsiniz

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su süt yağ şeker maya karıştırılarak mayanın erimesi için 2 dk beklenir, daha sonra yumurta beyazı, un ve tuz eklenerek yaklaşık 5 dakika yoğurulur yumuşak bir hamur olacak. Yaklaşık 30 dk mayalanması için bekletilir ( hava çok sıcaksa daha erken denetim edin)
  2. Mayalanan hamura yuvarlak form verilerek tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülerek susam yahut çörek otu serpilir 160° fırında yaklaşık 35 dk alt üst ayarda pişirilir.
  3. Biraz soğutulduktan sonra lor peyniri ve labne peyniri hafif tuz eklenerek karıştırılır ve poğaçaların bir kısmında açılan kesiğe sürülür. Daha sonra ince ince doğranan maydanoza bulanır.

Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bekçika Muhallebisi
Patatesli Tuzlu Kek
Leziz Tahinli Kurabiye
Anne Sütünü Arttıran Ekmek Üstü Kahvaltı
Pastane Lezzetinde Ev Yapımı Ekler Pasta
Karnıyarık (Tavuk Göğüslü)
Hdabla | © 2025 |