Şahane Elmalı Kurabiye

Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için (2 tepsilik);
- 250 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış olacak)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım pakete yakın kabartma tozu (yaklaşık 3 çay kaşığı kadar lakin dolu değil)
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4 su bardağı un (siz dikkatli koyun her un tıpkı değildir)
İç harcı için;
- 5 adet adet elma
- 2 yemek kaşığı şeker (damak zevkinize nazaran azaltıp yada çoğaltabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz içi
Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyip suyu çekene kadar kavurun.
- Şekeri ilave edip biraz daha kavurun .
- Tarçın ve cevizi ek edip soğumaya bırakın.
- Hamur gereçlerini bir kaba alıp, ele yapışmayan hoş bir hamur yoğuruyoruz.
- Ben bütün kurabiye hamurlarını 20dk kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan kesimler alıp istediğiniz modeli verip içine elma karışımından koyup kapatın.
- 175 derecelik fırında pişirelim, ben üzerine file badem koydum tercihiniz olursa güle oluyor.
Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


