Şahane Elmalı Kurabiye

Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için (2 tepsilik);

  • 250 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış olacak)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım pakete yakın kabartma tozu (yaklaşık 3 çay kaşığı kadar lakin dolu değil)
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un (siz dikkatli koyun her un tıpkı değildir)

İç harcı için;

  • 5 adet adet elma
  • 2 yemek kaşığı şeker (damak zevkinize nazaran azaltıp yada çoğaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Ceviz içi

Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları rendeleyip suyu çekene kadar kavurun.
  2. Şekeri ilave edip biraz daha kavurun .
  3. Tarçın ve cevizi ek edip soğumaya bırakın.
  4. Hamur gereçlerini bir kaba alıp, ele yapışmayan hoş bir hamur yoğuruyoruz.
  5. Ben bütün kurabiye hamurlarını 20dk kadar dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamurdan kesimler alıp istediğiniz modeli verip içine elma karışımından koyup kapatın.
  7. 175 derecelik fırında pişirelim, ben üzerine file badem koydum tercihiniz olursa güle oluyor.

Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Reçeli
Katmer Börek
Soslu Kırmızı Biberli Makarna
Sufle Bardak Tatlısı Tarifi
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Sebzeli Paçanga Böreği
Hdabla | © 2024 |