Sağlıklı Kek

Sağlıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı robottan çekilmiş dut kurusu
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ
  • Yarımşar paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • Çilek dilimleri

Üzerine;

  • Damla çikolata (tercihen şekersiz)
  • Çilek dilimleri

Sağlıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve dut şekerini bir hoş çırpalım.
  2. Ardından süt ve zeytinyağ ekleyip karıştıralım.
  3. Vanilya, kabartma tozu ve yulaf ununu ekleyip karıştıralım.
  4. En son çilek dilimlerini ekleyip son sefer karıştıralım.
  5. Cupcake kalıbını ya da küçük uzunluk borcamı zeytinyağ ile yağlayıp biraz yulaf unu serpelim.
  6. Kalıba hamurumuzu dökelim.
  7. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk da pişiyor.
  8. Kürdan testinden sonra fırından çıkarabilirsiniz. Afiyetler olsun efenim ☺️.

Sağlıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yağlı Pide ( Çanakkale Usulü)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Yumurtalı Çiğköfte (El Yoğurması)
Spoonful Tatlısı
Pratik Çiğ Köfte (Robotta)
Waffle
Susamlı Minik Kurabiyeler
Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanat
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.