Safranlı Balık Çorbası

Safranlı Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet levrek başı,kuyruk ve kılçığı (hesabımda olan levrek marin tanımında kullandığım balığın parçaları)
- 1 çay kaşığından az safran (su ile açın,suyunu dökeceksiniz)
- Tuz
Balık suyu için;
- 1 adet havuç (iri doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (iri doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 2 adet kereviz sapı+yaprakları(zorunlu değil)
- 2 ince dilim limon
- 6 bardak soğuk su
- 6 ade tane karabiber ya da göz kararı toz karabiber
Servis için;
- 1 tutam maydanoz/dereotu(hangisini isterseniz)
Safranlı Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balık suyu için gerekli gereçleri tencereye alın.
- Kaynama noktasına gelinceye kadar altınını düzgünce kısın ve köpüğünü ortada alarak fokurdatmadan yaklaşık 70 dk pişirin.
- Pişirme sırasında çok az suyla açılmış safranı/suyunu dökün pişirmeye devam edin.
- Bu müddet içinde balıkları tencereye atıp kısa müddet pişirin(yumuşatın).
- Kılçıklarından kalan balık etlerini ayırıp tencereye atın.
- Pişince tuzunu atıp karıştırın.
- İçine koyduğunuz modüller büyükse süzebilirsiniz değilse direkt servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun🌸.
Safranlı Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

