Sade Pamuk Poğaça

Sade Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta akı içine sarısı dışına
  • 6.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket ınstant toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için materyaller;

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • Çörek otu

Su bardağı ölçüsü 200 ml

Çay bardağı ölçüsü 100 ml

Sade Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ eritilmiş ve oda ısısında tereyağı ,sütü ,suyu ve yumurta akı ,toz şeker, mayayı ek ederek birlikte karıştırın.
  2. Ardından denetimli bir biçimde unu tuzu yavaş yavaş yavaşça ele yapışan poğaça hamuru yoğurun.
  3. Oda ısısında üzerini kapatıp 40 dakika kadar bekletin .
  4. Ardından bekletilen hamurdan modüller koparıp avuç içinde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  5. Tepside 30 dakika bekletin, akabinde üzerine yumurta sarısı sürün ,çörek otu serpin.
  6. Benim fırında mayalı poğaça ön ısıtma yapılmadan alt üst fansız ayarda 180 derecede soğuk fırında poğaçaları 25 dakika pişiriyorum .
  7. Poğaçalar piştikten sonra üzerini sofra bezi ile kapatıp 20 dakika bekletiyor akabinde servis yapıyorum afiyet olsun 🙏🌺.

Sade Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Çikolatalı Kurabiye
Yağlı Köz Biberli-Arnavut Biber Turşusu
Gırniş (Çerkez Yemeği)
Dondurmalı Helva
Salçalı Makarna Tarifi
Nefis Kurabiye
Hdabla | © 2025 |