Sade Pamuk Poğaça

Sade Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta akı içine sarısı dışına
- 6.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket ınstant toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için materyaller;
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- Çörek otu
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Çay bardağı ölçüsü 100 ml
Sade Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ eritilmiş ve oda ısısında tereyağı ,sütü ,suyu ve yumurta akı ,toz şeker, mayayı ek ederek birlikte karıştırın.
- Ardından denetimli bir biçimde unu tuzu yavaş yavaş yavaşça ele yapışan poğaça hamuru yoğurun.
- Oda ısısında üzerini kapatıp 40 dakika kadar bekletin .
- Ardından bekletilen hamurdan modüller koparıp avuç içinde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Tepside 30 dakika bekletin, akabinde üzerine yumurta sarısı sürün ,çörek otu serpin.
- Benim fırında mayalı poğaça ön ısıtma yapılmadan alt üst fansız ayarda 180 derecede soğuk fırında poğaçaları 25 dakika pişiriyorum .
- Poğaçalar piştikten sonra üzerini sofra bezi ile kapatıp 20 dakika bekletiyor akabinde servis yapıyorum afiyet olsun 🙏🌺.
Sade Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





