Sade Mayalı Poğaça Tarifi

Sade Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1-5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üstü için;

  • Susam
  • Çörekotu
  • Yumurta sarısı

Sade Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamur için un dışındaki gereçleri derin bir kaba alarak güzelce karıştıyoruz.
  2. Sonra unu yavaş yavaş denetimli olarak ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
  3. Kulak göğsü kıvamına gelmiş ele yapışmayan hamurumuzu sonra 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
  4. Mayalandıktan sonra fırın tepsisine elimszde yuvarlayarak diziyoruz.
  5. Sonra üstüne yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpiştiriyoruz.
  6. Daha sonra poğaçaları 30- 40 dakika tespsi mayasına bırakıyoruz poğaçalar bu türlü yumuşacık ve daha lezzetli oluyor.
  7. Daha sonra mayalanomca evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35- 40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun:).

Sade Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Kurabiye
Çikolata Bun
Tereyağlı Tavuk İncik
Ispanaklı Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı (Videolu)
Lotus Cheesecake
İftar Davet Masası
Hdabla | © 2025 |