Sade Kek
Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika beyazlaşana kadar çırpalım.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyelim.
- Spatula ya da düşük süratte mikserle karıştıralım.
- Yağlanmış kek kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim birinci 25 dakika fırının kapağını açmıyoruz.
- Kürdan testinden pak çıkınca kekin piştiğini anlarsınız 👉 isterseniz içine damla çikolata, ceviz, portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz afiyet olsun 🤍.
Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







