Sade Kek

Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)

Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyelim.
  4. Spatula ya da düşük süratte mikserle karıştıralım.
  5. Yağlanmış kek kalıbına dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim birinci 25 dakika fırının kapağını açmıyoruz.
  7. Kürdan testinden pak çıkınca kekin piştiğini anlarsınız 👉 isterseniz içine damla çikolata, ceviz, portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz afiyet olsun 🤍.

Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçi Dolgulu Fit Lezzetli Patlak Toplar
İçli Köfte (Sivas Usulü)
Bisküvili Toplar
Karışık Pizza
Balon Gibi Şişen Bazlama (Videolu)
Kabuk Soyma Derdi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu
Hdabla | © 2025 |